Tarcze hamulcowe m5 e39
-
- Auto: e39 m5 '99
Tarcze hamulcowe m5 e39
Witam.
Przyszedł czas na wymianę tarcz hamulcowych w mojej M.
Zwracam sie do was o poradę jakie tarcze i i klocki mam kupić.
Może ktoś z was ostatnio wymieniał i może mi przybliżyć ze kupił i jaka była cena.
Przyszedł czas na wymianę tarcz hamulcowych w mojej M.
Zwracam sie do was o poradę jakie tarcze i i klocki mam kupić.
Może ktoś z was ostatnio wymieniał i może mi przybliżyć ze kupił i jaka była cena.
ceny tarcz i klocków oś przednia m5 e39
2100zł tarcze 2szt przód,klocki 650zł oczywiście oryginał bmw, tanich zamienników tarcz nie szukaj bo nie znajdziesz,ate robi te tarcze koszt 2000zł 2szt,zimmermann 1600zł 2szt,klocki ate jakieś 350zł,i myślę ze nawet jeśli jakiś chińczyk zacznie je robić to długo nie wytrzymają,bo niestety tarcze w m5 nawet oryginalne nie należą do trwałych 

-
Re: Tarcze hamulcowe m5 e39
Znalazłem takie cos:http://allegro.pl/show_item.php?item=1508981247
, sprzedawca zapewnie mnie ze to ori i jest w takiej promocji, cas cena prawej to ok 900 zl.
, sprzedawca zapewnie mnie ze to ori i jest w takiej promocji, cas cena prawej to ok 900 zl.
ja też kiedyś dzwoniłem do niego z zapytaniem czy ma drugą,i mówił ze ma tylko lewa,a prawą może zamówić w serwisie po dużych rabatach... tylko pytanie co jest ze ma tylko jedną tarcze akurat w promocji,ale oczywiście może być ok więc musisz sam zdecydować
- KAFELm5pwr
- Kontakt:
Ja zamawiałem tutaj, zestaw na przód. W styczniu płaciłem 1700zł. Za przesyłkę nic, bo mój szwagier ma autohaus w niemczech, że leciał transport z autami dortmund-gdynia to w koszalinie sobie odebrałem. Cena widze teraz skoczyła o 200 zł ale i tak warto za cały komplecik. Generalnie zawsze wszystkie części jakie zamawiałem do M5 w niemczech wychodzi najtaniej no i wszystko oryginał oczywiście. Odradzam buble i zamienniki różnego rodzaju bo dwa razy stracisz.
http://cgi.ebay.pl/ATE-BREMSSCHEIBEN-BE ... 3363d4ed96
http://cgi.ebay.pl/ATE-BREMSSCHEIBEN-BE ... 3363d4ed96
Mpower , wszystko jasne nie ma kompromisów.
A ja właśnie cyknąłem tą jedną tarczę .
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
No i prawidłowo 400zł to nie 1000zł nawet kupując drugą w ASO i tak zostaje 600 na nowe klocki 

-
Też wziąłem tarcze u tego kolegi. Jedna za 400
druga za 900 zł

-
A mozeci mi koledzy doradzić jaki mam olej do dyfra kupić. musze zmienic uszczelniacz i przy okazji nowy olej zalc. dodam że szpera trochę z opóźnieniem sie załącza, czy może tak ma być
??

przemeksaw, musisz zdecydować czy chcesz aby była cicha czy aby się szybciej spinała.
Cicha - seryjny + fm booster
Lepsze spinanie - u mnie się lepiej spina na Millersie CRX LS 75w140 NT, ale chałasuje przy ciasnych skrętach. Praktycznie tylko na parkingah wielopoziomych, ale jednak.
Cicha - seryjny + fm booster
Lepsze spinanie - u mnie się lepiej spina na Millersie CRX LS 75w140 NT, ale chałasuje przy ciasnych skrętach. Praktycznie tylko na parkingah wielopoziomych, ale jednak.
Dzwięki wydawać zawsze może - ale spinać ma od razu. Nie spinanie od razu - oddaj do regeneracji.
rypik, nie strasz kolegi. To kwestia oleju.
U mnie standardowo chodziła cicho ale zapinała się z lekkim opóźnieniem. Zalałem bardziej wyczynowy olej i zapina się zdecydowanie szybciej, ale za to hałasuje.
Chociaż z drugiej strony szpera w e46 jest inna niż w e39.
U mnie standardowo chodziła cicho ale zapinała się z lekkim opóźnieniem. Zalałem bardziej wyczynowy olej i zapina się zdecydowanie szybciej, ale za to hałasuje.
Chociaż z drugiej strony szpera w e46 jest inna niż w e39.
bravokostek_ja pisze:Chociaż z drugiej strony szpera w e46 jest inna niż w e39.

Pozdrówka!
Niemniej jednak obie szpery posiadają płytki cierne i zwiększenie poślizgu przez olej będzie powodowało późniejsze/gorsze spięcie.
Na pewno wymiana oleju jest tańsza od regeneracji dyfra, więc moim zdaniem warto spróbować.
Na pewno wymiana oleju jest tańsza od regeneracji dyfra, więc moim zdaniem warto spróbować.
-
http://allegro.pl/castrol-saf-xj-75w-14 ... 91888.html
Takie cos koledzy mam kupić??
Takie cos koledzy mam kupić??